arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat anderen zeggen?

Lees hieronder wat anderen hebben ervaren

Ik ben je heel erg dankbaar voor de sessie van afgelopen vrijdag. Het heeft nog tijd nodig om te bezinken. Ik voel dat ik er niet of weinig over wil vertellen aan anderen, het mag nog in mij en met mij zijn. Ik zie veel meer in en van de natuur: een perfect blaadje met schimmel, een roofvogel als ik een vraag in mezelf stel, een roodborstje aan het rommelen tussen de struiken. Alsof alles intenser binnen mag komen. Of misschien klopt het beter als ik zeg alsof ik me (weer) meer verbonden voel met de natuur om mij heen. Daar ben ik intens dankbaar voor. In mijn werk merk ik een grotere helderheid en ook wanneer ik daarvan af ga het inzicht wat ik dan precies doe. Wat er in mij gebeurt, dat geeft ook inzichten.

Corina

Precies vandaag is het een maand geleden dat ik Francis heb leren kennen. En ik denk nu nog iedere dag aan hem 😉, dankzij de fijne, mooie en ware affirmaties die ik van hem heb mogen ontvangen. 3 augustus kwam ik in Delft terecht door een doorverwijzing van mijn orthomoleculair arts. Eerst naar Delft en dan kan ik je verder helpen. Waarom helemaal naar Delft? Omdat daar de beste zit zei ze. Ik heb een hele mooie bijzondere systeemcoachings sessie mogen ervaren onder begeleiding van Francis, dit heeft veel in beweging gezet. Ik heb weer lucht en ruimte om mezelf te ontwikkelen door veel ‘oude’ balast op te ruimen. Ik kan nu verder groeien tot wie ik hoor te zijn in dit leven. Mijn dank is groot! Liefs,

Linda

Ik voelde me zo in balans en sterk na de sessie, ik was recht in mijn ziel dankzij jouw begeleiding! Dat heeft me enorm geholpen in onze vakantie en erna. Ik kan veel beter zien dat we allebei ons pad lopen en dat ik niet hoef te proberen om mijn partner op mijn pad te krijgen. En ook niet ik op zijn pad te gaan. We gaan allebei onze weg en ik doe mijn best om in verbinding te blijven. Het delen van wat er in ons leeft houdt me in verbinding. Mijn partner vindt het wel moeilijk om woorden te vinden, maar hij oefent! Nogmaals heel veel dank voor je hulp en het heeft veel indruk bij me gemaakt hoe je werkt! Heel mooi!

Jeanette

Door Cindy, juni 2018

Met Francis heb ik een sjamanistische systeemopstelling gedaan met bekrachtigende affirmaties voor zelfregie. Ik heb door deze sessie mezelf leren ERVAREN wat compleet nieuw is voor mij. Een nieuwe liefde heb ik voor mezelf ontdekt en maak ook makkelijker en graag zelfs contact met mezelf van binnen. Het voelt heel kalm, er is zoveel rust, liefde en inspiratie! Ik ben heel erg blij dat ik bij Francis terecht kwam. Het stelde mij gerust om mijn hulpvraag bij iemand neer te leggen die heel vriendelijk is, warm en oprecht geeft om de heling van zijn clienten. Nogmaals, dankjewel Francis! Je hebt geen idee wat dit allemaal voor mij betekent en in werking heeft gezet. P.S. Ik ben weer aan het zingen en prachtig muziek aan het schrijven.

Cindy

Nogmaals dank dat je de gate-keeper en gids wilde zijn van mijn bijzondere reis.

Het werd me vanmorgen helder dat mijn ziel magie wil en als ik die uit mijn leven weg haal dat ik dan dood ga van binnen. Ik ben vanmorgen begonnen met wat Sjamanistische symbolen in mijn werkkamer te zetten om de magie weer toe te laten in mijn werk , zodat mijn energie daar weer stroomt. Vervolgen ben ik het stuk tuin wat mijn groentetuin was en nu mijn kleine oerwoud gaan ‘kappen’ en heb al wat ingezaaid , straks ga ik mijn pad leggen na mijn eigengemaakte wilgenhutje .

Zo fijn om me heel te voelen en stappen te zetten op een speelse vanzelf ontstane manier.

Elisabeth

Na mijn systeemopstelling bij jou in augustus is er een hoop gebeurd. Allereerst wil ik je vertellen dat ik daarna nooit meer last heb gehad van mijn maag, wat ik echt verbazingwekkend vind.En ik  ben vorige maand 2 weken alleen op vakantie geweest, rondgereisd, wat een hele bijzondere vakantie was. Elke keer dat ik bij jou een sessie doe, ervaar ik dat als intens, heftig, maar mijn leven verandert in positieve zin elke keer weer. 

Elise

Het gaat wel beter met me dan voor de sessie. Na de sessie was ik wel een paar dagen erg moe en lichtgeraakt. Dat heb ik nu niet meer maar ben er nog wel dagelijks mee bezig. Vooral ook omdat ik zo verbaasd ben over mijn gevoelens. Dat wat ik dacht dat ik voelde niet zo bleek te zijn. Ik dacht liefde te voelen voor iemand, maar het was dus geen liefde. Dan gaan er vragen door mijn hoofd; wat was het dan? Hoe voelt het dan wel, of hoort het te voelen. Was het dan meer een obsessie? 

Ik heb wel een ander beeld gekregen van mijn ex en heb kort erna ook andere afspraken gemaakt met hem. Ik ben niet meer zijn balletjes aan het hooghouden en dat voelt goed. Ik voel me ook niet meer schuldig naar mijn dochter toe en sta echt anders tegenover hem. Mijn ex maakte zelfs de opmerking: "Jij bent anders.. Wat is er gebeurd?" Dat was voor mij wel een goed teken! De sessie heeft dus veel in mij losgemaakt en ik wil je bedanken dat je mij erin begeleid hebt.

Sandy

Jouw sessie vond ik heel prettig en mooi. Zeer zeker de bevestiging dat wat ik voel ook klopt.  Want doordat je vaak niet wordt begrepen ga je aan jezelf twijfelen en dan voel je weer dat je hulp nodig hebt. Nogmaals bedankt en mocht het weer nodig zijn dan maak ik gewoon weer een afspraak.

Marga

Graag zou ik nog even willen reageren op de sessie van afgelopen vrijdag. Heeft toch wel iets met me gedaan . Had geen idee wat ik me er bij voor moest stellen en wat ik kon verwachten. Dat kwam 's avonds. Normaal zit ik vaak doelloos op de bank voor de tv.en ben dan vaak met m'n gedachten bezig en zag dan steeds negatieve dingen of gebeurtenissen voorbij komen. Die avond was het anders. Het leek of al die negatieve gedachten werden geblokkeerd en voelde ook steeds meer energie in me opkomen.Kan me ook beter concentreren. Begin nu ook meer positieve dingen van  het leven te zien.

Sjaak

Dank jullie wel voor de inspirerende sessies. Ik heb bij Thamar de bioresonantie ondervonden en bij Francis de systeemopstelling. Beide hebben positief bijgedragen aan de reis welke ik aan het maken ben rondom het herstel van een burnout, dichter bij mezelf komen etc. Ik kan het aanbevelen, uit dergelijke sessies komen er altijd inzichten welke bijdragen aan persoonlijke groei.

Thony

Wat een mooie ervaring zo’n systeemopstelling. Om te merken en leren wat je eigen gevoel je wil vertellen. De opgedane ervaringen en gevoelens ga ik zeker meenemen in mijn leven, het soort leven dat ík wil. En wat een grappige warme directe man ben jij Francis! Dank voor je geweldige begeleiding.

Inge

On a Saturday, I felt really down, an extremely infrequent condition for me. My inner strength was gone. Thinking that my son could be sleeping on the street had become all of a sudden unbearable. The day after I had a long planned appointment with Thamar. She measured my energy levels using the Vitaliteitsscan. Compared with 6 months earlier, my energy was simply catastrophic. She suggested I would meet Francis, with whom I could speak on the same day. The Tuesday after, he carried out his adaptation of the family constellation. Using his method, he managed to make me feel, which is not the same as understanding, that I cannot take responsibility for the choices of my son. After the session, my heart was not empty anymore. This makes a huge difference compared to classical psychology. I resumed work the same week.

Jacques

Francis liet me onderwater kijken. Hij liet me zien, maakte het mogelijk me inzicht te geven in wat ik dagelijks onbewust met me mee sleur(de). Érg waardevol inzicht. Thuis ben ik verder gegaan om op deze manier dingen te achterhalen, te ontdekken.

Ik kom graag nog een keer terug om een stap verder hierin te zetten. Verder de diepte in. Nog bedankt voor de opstelling & het boeiende gesprek!

Anoniem

Hoe het is om systeemopstellingen te doen?

Allereerst complimenten aan Francis. Mijn doel was om mijn hoofd en hart weer op 1 lijn te krijgen. Normaal gesproken heb ik moeite met mijn gevoel openstellen naar anderen toe. Bij Francis was dit niet aan de orde, hij zorgt voor een open, betrouwbare en ‘alles is mogelijk’ sfeer. Ontzettend knap. Daarnaast zijn de methoden die hij gebruikt verrassend doeltreffend. Het is mooi om te zien dat je jouw eigen leven, woorden en ervaringen op de vloer ziet liggen. Daardoor zie je verbanden die ik eerder niet zag en maak je het onbewuste bewust. Een super mooie ervaring bij Francis die ik iedereen zou aanraden.

Van Leeuwen

Ik ben via een goede vriendin terecht gekomen bij Francis. Ik was best nerveus omdat ik niet wist wat ik kon verwachten…Maar toen ik eenmaal binnenkwam in zn praktijk, stelde francis me gelijk op mn gemak. Met een goede kop thee erbij legde hij me punt voor punt alles uit hoe het in z`n werk ging. Het was veel informatie, maar wel heel duidelijk en geeft je meteen al wat meer inzicht. Ik kon m`n verhaal vertellen en ook tijdens het verhaal en de “traantjes” stelt hij je heel erg op je gemak. Ik kon daarna steeds n woord op een A4tje schrijven en francis liet je daarop staan om zo diep in jezelf te gaan wat je daar bij voelde. Toen ik alles wat ik m`n hoofd heb, op papier zag staan, was dat confronterend, maar t gaf wel veel meer inzicht. Het is nu bijna 2 weken verder en denk er nog veel over na. Moet nog wel wat op n rijtje zetten, maar ik ben bij francis veel verder gekomen dan bij n psycholoog. Kortom, het was een fijne, leerzame ervaring. ben er nog niet, maar francis heeft me wel veel licht gegeven. 

Wendy

Al een tijdje dacht ik na over blokkades. Ik kwam er niet achter wat t punt nu was. Dat ik niet lekker in vel zat was/ is zeker. Ik wist dat ik een opstelling wilde doen. Of iets in die richting. Toen thamar t voorstelde dacht ik” Ja!” En als ik dat denk is t meestal iets wat me goed doet. Ik ben namelijk ook vaak een twijfelaar. Dit kwam niet voor niets op mn pad. Ik heb heldere inzichten gekregen. Ik vertrouwde mensen vroeger te snel en weet nu dat dat zonde is. Ook weet ik dat ik zelf geen schuld gevoel hoef te hebben. Belangrijke mensen in mn leven zie ik nu als helder; goed fout of neutraal. Ik weet precies wat ik overal van denk en heb geen twijfels meer. Als je twijfels hebt net als ik over de investering in deze sessie. Dan zeg ik. DOEN. 1 sessie staat voor mij gelijk aan een jaar therapie. Francis is oprecht en zeer betrouwbaar. Daarnaast ook open voor humor. Waarom zou je eeuwig praten als je het in een ochtend glas helder hebt?

Anoniem

Op aanraden van Thamar, bij wie ik al een aantal keren geweest was, heb ik een sessie familieopstellingen gedaan met Francis, omdat zij dacht dat dit mij zou kunnen helpen. En dat was zeker het geval!. Francis heeft een hele prettige, rustige uitstraling en ik voelde me direct op mijn gemak, waardoor ik de vraag of ik het spannend vond oprecht met nee kon beantwoorden. Het gesprek vooraf heb ik als heel prettig en duidelijk ervaren. Francis legt erg goed uit wat de bedoeling is. De sessie verliep erg goed en de tijd vloog. Heel prettig is ook dat Francis alle tijd die nodig is voor je neemt,waardoor je in alle rust kunt doen waarvoor je gekomen bent. Wonderbaarlijk wat er allemaal in die paar uur naar boven komt en duidelijk wordt! Ik heb veel inzicht gekregen. Heel bijzonder was het moment waarop een A4tje met de naam van een persoon die echt uit mijn leven diende te verdwijnen, spontaan naar buiten waaide toen er aangebeld werd. Heel mooi was ook dat ik in staat was die persoon na afloop van de sessie in het nagesprek te kunnen vergeven. Ik ben Francis dankbaar voor de goede begeleiding en de inzichten die hij me heeft gegeven mbv de familieopstellingen. Hierdoor heb ik kunnen loslaten, heb ik meer rust gekregen en kan ik verder met mijn leven. Ik kan iedereen van harte een sessie met Francis aanraden en dat heb ik ook gedaan.

Marja

Als coach weet ik hoe we in (onzichtbare) patronen vast kunnen zitten. De uitdaging is om bewust van die patronen te worden. Of het nou om denken, eten of bewegen gaat. Bij Francis heb ik nog een dieper laagje ontdekt, misschien wel meerdere. Door de systeemopstelling kijk je namelijk verder dan je eigen gedrag. Je onderzoekt hoe je systeem in elkaar zit door te kijken naar de mensen en gebeurtenissen om je heen. Voor mij was het een eye-opener om te zien hoeveel impact het kan hebben op je leven; de beslissingen die je maakt; hoe je je kunt voelen. Ik geloof dat alles energie is. Het systeem heeft invloed hier op. Het kan zelfs fysieke impact hebben. Het heeft mij een andere kijk op ziekte en fitheid gegeven! Francis is een gepassioneerde ziel die zelf de nodige reizen heeft gemaakt. Gun jezelf een reis met hem!

Cedric

Ik werd naar Francis doorverwezen door iemand die een hele fijne en goede ervaring had gehad bij hem. Francis heeft een sympathieke uitstraling en je voelt je direct op je gemak bij hem. Met een kopje thee stelt hij wat vragen en maakt aantekeningen waarna ik zelf enkele steekwoorden op papier mocht zetten. Daar werd de opstelling mee gedaan en het was wonderlijk hoe het allemaal verliep. Zo simpel maar zo ontzettend verhelderend zodat ik kon begrijpen wat er aan de hand was en hoe dingen waren gelopen in mijn leven. En hoe het anders kon. Ik ben er een hele stap verder mee gekomen.

Anny Schuurmans

Door de sessie met Francis heb ik veel inzichten gekregen in situaties waarin ik nu tegenaan loop. Hierdoor het beter kunnen begrijpen en los kunnen laten. Ik heb meer rust kunnen vinden om los te laten en met de stroming mee gaan. De sessie heb ik als zeer prettig ervaren, door de manier van werken en gerichte kritische vragen stellen, is veel naar boven gekomen en ik heb vele verbanden kunnen leggen. Een systeemopstelling bij Francis kan ik iedereen aanraden, zo leer jij jezelf beter kennen, je intrinsieke behoeften beter begrijpen en waarom je met bepaalde dingen, situaties, personen moeite hebt.

Carolina Correa de Jaramillo

Mijn naam is Cor en ik heb een tijdje geleden bij Francis een familieopstelling laten doen. Ik kwam al een tijdje bij Tamar, waar ik regelmatig metingen liet doen. Metingen die betrekking hebben op zowel lichamelijk als emotioneel vlak. Dit vanwege mijn ziekte blaaskanker. Het krijgen van kanker heeft met meer dan alleen het lichaam te maken dat is wat mijn dochter mij vertelde. Zowel mijn dochter als Tamar zeiden dat het belangrijk is om ook naar het emotionele en psychische te gaan kijken. Op aanraden van Tamar heb ik toen een afspraak met Francis gemaakt. Ieder mens heeft een rugzak met bagage en moet om gezond te blijven ook zorgen dat deze geleegd wordt. Nou waren we lichamelijk gezien wel op de goede weg, maar er speelden wat issues uit het verleden en daar wilde ik toch meer duidelijkheid over. Nou ben ik niet echt goed in het praten over mijn gevoel laat staan het uiten. Familieopstelling is een techniek/ tool die me heeft geholpen om bepaalde inzichten te krijgen. Inzichten in patronen die er binnen mijn familie speelden, maar ook inzichten in gedrag en de oorzaak daarvan van zowel mijzelf als mijn familieleden. Wat ik precies kon verwachten wist ik niet goed, maar ik moet zeggen dat in het gesprek voorafgaand aan de familieopstelling ik merkte dat er een goede klik was met Francis en daardoor was ik erg op mijn gemak. Francis weet wat hij doet en kan goed uitleggen wat de bedoeling is. Ik heb de sessie als pittig en confronterend ervaren, maar ook werd me veel duidelijk. Waar het eigenlijk om draait is dat je probeert om dingen van uit de ander te bekijken en door dat te doen kan je soms echt voelen wat de ander voelt en kan je meer begrip krijgen voor de ander. Je kunt leren patronen te herkennen en achter oorzaken komen waarom mensen zijn zoals ze zijn. Je kunt leren ze te vergeven en ook erg belangrijk is dat je je eigen aandeel in het geheel leert zien zodat je daar ook je verantwoordelijkheid voor kunt nemen. Ik ben Francis dankbaar voor de begeleiding die hij me heeft gegeven naar meer inzicht en zou het iedereen aan kunnen raden dit een keer te doen, omdat je er echt anders door leert kijken.

Cor

Een tijdje geleden heb ik een sessie systeemopstelling gedaan bij Francis. Ik zat in een chaotische tijd en wist niet zo goed waar ik nou verstandig aan zou doen. Deze sessie leek mij een goed plan en zonder al te hooggespannen verwachtingen ging ik er in. Het probleem heb ik voorgelegd en al snel gingen we, al pratend, schrijvend en soms diep denkend aan de slag. Verbazingwekkend wat er allemaal naar boven kwam. Van vroege jeugdherinneringen (die zomaar weer naar boven komen drijven) tot bepaalde patroontjes die al van generatie op generatie plaatsvinden. Ik vond het een openbaring en ging een paar kilo lichter (dus opgelucht) naar huis. Ik ben zeker van plan om over een tijdje wederom zo’n sessie te gaan doen om te kijken hoe ik er dan in sta.

Marian Geise

Ik heb de systeemopstelling ervaren als een reis van gedachten naar gevoel. Niet praten over maar voelen over. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en was aan het einde van de sessie verbaasd over de duidelijk zichtbare rode draad die ontstaan was. Er zijn zaken aan het licht gekomen die ik niet voor mogelijk had gehouden en de structuur liet zien hoe zaken in mij zijn opgebouwd. Tegelijkertijd heeft het ook mijn emotionele staat bloot gelegd. Het heeft me absoluut richting gegeven om verder te groeien en ontwikkelen. Naar mijn mening is systeemopstelling in te zetten voor elk vraagstuk waarop nog geen antwoord is. Het kan over diepgewortelde emoties gaan maar ook over luchtige zaken. Het laat zien dat het de zin ‘wijsheid ligt in jezelf’ werkelijk zo is. Het is wonderlijk om te ervaren dat erover te voelen je meer inzicht brengt dan erover te denken. Systeemopstelling is een intensief proces maar door de begeleiding van Francis verloopt het overigens heel vanzelfsprekend. Ik heb Francis ervaren als een man met veel levenservaring waardoor er geen onderwerp of gevoel ter sprake kwam waarover ik me ongemakkelijk heb gevoeld. Hij is bovendien in staat om je tot het uiterste uit te dagen en tegelijkertijd de veiligheid te bieden dat hij er voor je is wat er ook gebeurt tijdens de sessie. Ik vond in hem een oplettende, moedige, vasthoudende en geduldige begeleider. Dat hij daarnaast zijn humor niet verliest is een hele prettige, wat mij betreft onmisbare, eigenschap. Door zijn aanpak kan ik voortborduren op mijn eigen duidelijk zichtbaar geworden rode draad. Daarom kan ik systeem opstelling door Francis iedereen aanraden die op zoek is naar een effectieve manier om antwoord en richting te vinden op wat voor vraag dan ook.

Linda de Winter

Enkele maanden geleden heb ik een sessie systeemopstellingen gedaan bij Francis. De reden dat ik hiervoor gekozen had is dat ik vervelende emotionele blokkades had waarvan de oorzaak ongrijpbaar is. Francis stelde mij ontzettend op mijn gemak om zo in een ontspaanen sfeer aan de slag te gaan. Allereerst werden de klachten besproken en informatie gevraagd om een duidelijk beeld te creëeren.Tijdens de opstelling vroeg Francis duidelijke vragen waardoor gelijk zelf voor het eerst in mijn leven een helder beeld had. Eindelijk voelde ik waar de gronslag van mijn problematiek lag..Door de opstelling voel en ervaar je allerlei situaties en kun je dus heel helder waarnemen welke optimaal is voor jou. Waar komen bepaalde gevoelens, emoties maar vooral ook gedrag vandaan?! Ook de nazorg is perfect geregeld, je mag altijd vragen stellen en dat voelt zeer fijn en veilig. Ik kan iedereen een sessie aanbevelen, zelfs voor mensen zonder daadwerkelijke problematiek kan dit een enorme persoonlijke groei teweeg brengen. Daarnaast krijg je ook meer begrip voor de mensen om jou heen. Het heeft mij écht een completer mens gemaakt en tools om mee aan de slag te gaan..Lieve Francis, ik ben je dankbaar met heel mijn ❤

Mirel

Bij mijn sessie familieopstelling bracht mijn zielsreis mij inzicht naar mijn onbewuste patronen die daardoor verhelderd werden. Een echte ontdekking en een aanrader voor een ieder.

Janny

Ik heb een relatieopstelling gedaan bij Francis. Mijn vaste overtuigingen zijn aan het schuiven. Het is misschien niet zo als ik altijd dacht en ik zie het houvast van mijn onzekerheid en dat is een stap richting loslaten. De liefdevolle benadering van Francis heeft daarbij geholpen. Hij is een kei in gevoel en nam echt de tijd voor me. Ik kan hem zeker aanraden!

Priscilla

Samen met mijn man ben ik bij Francis geweest. Onze relatie liep niet zo lekker, we kwamen er niet echt uit. Bij Francis werden we meteen op ons gemak gesteld. Hij is recht voor zijn raap; hij zegt zoals het is. Heel erg fijn is dat je niet aan tijd gebonden bent. Wij zaten meer dan 3 uur binnen; de tijd vliegt. Je bent ook zo in je gevoel bezig dat je nergens anders aan denkt. Francis werkt met A4’tjes die je gevoelsmatig op de juiste plaats neerlegt. Het gaat vanzelf. Tijdens de systeemopstelling werden onze blokkades snel duidelijk. Een heleboel ballast uit onze jeugdjaren en dat zit je dan je verdere leven dwars. Het was voor ons heel verhelderend maar we moeten er nog wel hard aan werken.

Denise

Ik voor het eerst een systeemopstelling bij Francis gehad. In het verleden heb ik al eens eerder een opstelling gehad, maar deze opstelling was 1,5 uur. Hierdoor was er een continue tijdsdruk met als gevolg dat ik, na de verstreken tijd, alsnog geen helderheid had. Best frustrerend. Francis daarentegen had, tijdens onze kennismaking, al aangegeven dat hij niet met tijd werkt. Voor mij gaf dit al een heel vertrouwelijk gevoel. Op de dag van de systeemopstelling was ik best zenuwachtig en zag ik toch wel een beetje op tegen dat wat zou komen. Maar na een kop thee en een duidelijke uitleg werden de zenuwen minder en begonnen we aan de opstelling. Het was een intensief proces, maar ik heb me zo gesteund en begrepen gevoeld tijdens dit proces. Francis creëert een heel veilige omgeving, alles mag er zijn, niets is gek of raar. Tijdens de opstelling vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Ik heb bijvoorbeeld vaak last van druk/pijn op mijn schouders en zelf dacht ik altijd dat dit stress was. Maar tijdens het doorlopen van de systeemopstelling kwam naar voor dat deze pijn geen stress, maar angst is. Voor mij was dit heel verhelderend en zorgt er nu ook voor dat ik mijn lichaam beter begrijp. Kortom, ik ben heel blij dat ik deze systeemopstelling cadeau heb gedaan aan mijzelf. En ik ben ontzettend dankbaar voor Francis, die mij tijdens dit proces ontzettend goed heeft begeleid! Ik heb mij enorm gesteund gevoeld.

Monique

Waar ik behoefte aan had waren antwoorden op de vraag waarom ik bepaalde keuzes maakte in mijn leven. Keuzes die niet vanuit mijn hart maar vanuit een angst of verstand komen. Hierdoor ving ik lichamelijk de klappen op en voelde ik mij futloos en depressief met veel hormonale klachten. Wat ik vooral heel fijn vond bij Francis is dat ik mij direct welkom en op mijn gemak voelde. “Wat een warme persoonlijkheid” Hierdoor was het makkelijk om mij kwetsbaar op te stellen (waar ik normaal helemaal niet goed in ben) en zo konden we samen snel tot de kern van het probleem te komen. Direct praktisch aan de slag en laag voor laag graven waar mijn problemen vandaan komen. Mij moet je niet op een sofa zetten om te praten, doen werkt veel beter. De interactie met Francis en met mijn diepste zelf hebben mij de antwoorden gegeven die ik zocht. Het is nu aan mij om hiermee aan de slag te gaan en mijn leven te hervormen en mijn hart te volgen. Ik ben dankbaar voor de handvatten die ik gekregen heb. En ben met nieuwe energie aan de slag gegaan.

Emmely van der Roer

Ik heb er even de tijd voor genomen om alles te laten bezinken. Dit in tegenstelling tot wat ik anders altijd doe en dat is meteen reageren. De sessie die we hebben gehad heeft mij veel inzicht gegeven. Ik vind het bijzonder dat je precies de juiste vragen tijdens de sessie hebt gesteld die relevant zijn. Dat zaken als please gedrag en angst voor verlies naar voren zouden komen, had ik wel verwacht. Echter dat je hele blue print ontstaat en op de grond ligt was voor mij een zeer waardevol inzicht. Het heeft mij de verbanden laten inzien die er in je eigen ik zijn. Met name de stromen van moeders- en vaderskant vind ik erg fascinerend om te zien en tevens ben ik zeer blij om mij te realiseren dat de botsing tussen deze twee stromen niet mijn “missie” of “taak” is. Ik ben deze week alleen maar tegen mijzelf aan het zeggen dat het niet mijn strijd is en dat ik het kan loslaten. Dat daar niet zoveel energie naartoe hoeft. Tijdens mijn terugreis naar Den Bosch had ik mijn vader nog aan de lijn. Helaas verviel ik weer in mijn oude patroon richting hem dat ik wil en verwacht dat hij zijn vaderrol heeft naar mij en iets onthoud wat ik hem vertel. Eigenlijk werd ik weer heel boos op hem. Echter, ik realiseerde mij dat dit de vis is die niet de boom in kan klimmen. Ik heb hem later teruggebeld, uitgelegd hoe ik het ervaar en voel, maar ook aangegeven dat ik niet meer deze verwachting meer heb. Resultaat is dat hij nu alles onthoud wat ik vertel. Een andere fascinerende manifestatie is de nieuwe ik. De A4 “verbinden” viel uit mijn handen en compleet de andere kant op wees dan waar ik hem eigenlijk wilde neerleggen. Hoogst waarschijnlijk is dit de eerste aanzet tot een andere koers. Dat er zaken gaan veranderen, lijkt me meer dan duidelijk. Ik weet alleen nog niet welke kant op of concreet in welke vorm. Maar op zoek naar mijn zielsopdracht.

Ik wil je onwijs bedanken voor de sessie en je open en pragmatische benadering. Het inzicht in het totaalbeeld en overview was écht nieuw voor mij en verhelderend.

Martijn Gerards

Pech. Ontzettende pech in alles wat ik doe. Ik loop steeds tegen dichte deuren. Niks wat ik doe lukt, echt niks. Lukt het toch, dan word ik gigantisch gestraft omdat iets anders misgaat. Ligt het aan mij? Doe ik niet hard genoeg m’n best? Dat kan toch niet? Ik heb alles gegeven wat ik had om uit de problemen te komen, om wat van mijn leven te maken, waarom lukt het dan niet? Tel al mijn problemen bij elkaar op en neem mijn uiterst problematische opvoeding erbij en ik kom maar tot een conclusie: ik ben een slecht mens. Dat moet wel. Er moet een reden zijn waarom niks wil lukken. Dat komt omdat ik slecht ben. Dit waren mijn vragen aan Francis: 1. Ben ik een slecht mens? 2. Heb ik een slecht karma uit een vorig leven? 3. Waarom lukt niks, waarom heb ik zoveel pech? Uit deze vragen kwam vrij veel informatie naar voren. Een aantal punten uit die informatie zijn: 1. Teveel woede aangaande mijn familie. Hierdoor verspil ik teveel kostbare energie en bereik ik niet wat ik wil. Ik zit nog teveel vast in het verleden. 2. De zaden voor mijn toekomst zijn al geplant maar ik kan het nog niet zien.

3. Mijn doel in het leven, dat heb ik weer terug. 4. Ik moet alles nu zien als een reis naar mijn doel, dus niet naar de resultaten kijken. Dat is een ontzettend belangrijk advies omdat ik erg prestatiegericht ben. 5. Mijn karmische les is: doorzetten. Een van de belangrijkste punten! Mijn eigen interpretatie uit de woorden van Francis waarom ik zoveel obstakels tegen kom is dit: Ik heb een andere pad gekozen door te breken met mijn slechte familie en het tegenovergestelde pad te kiezen. Het pad dat ik op wil gaan is het zijn van een: goed, eerlijk, oprecht, rechtvaardig en wijs mens naar mezelf en naar anderen. Dit is niet gemakkelijk: ik ga constant de confrontatie met mezelf aan doordat ik zoveel obstakels tegenkom. Hierdoor kom ik echter wel steeds dichterbij de persoon die ik wil zijn. Dit had ik niet verwacht. Francis heeft mij duidelijke handvatten gegeven waar ik mee echt aan de slag kan. Het is fijn om eindelijk de antwoorden te hebben die ik zocht en een doel in het leven weer te hebben. Wat ik ook erg fijn vond, was dat de sessie met hem niet afstandelijk was. Neem bijvoorbeeld psychologen: ze hebben mij zeker geholpen maar toch, op een gegeven moment kom je bij hen niet meer verder. Je gaat steeds terug om hetzelfde riedeltje te herhalen. Ik miste iets bij psychologen: dat missende stuk heeft Francis perfect aangevuld. Dankzij de sessie met hem ben ik staat om deze fase van mijn leven af te sluiten. Het is klaar. Daar ben ik blij mee. Ik wil er wel bij zeggen dat het nog niet gemakkelijk is voor mij maar ik doe m’n best. Nu ik weet dat ik geen slecht mens ben, kan ik pas echt goed reflecteren op mijn eigen gedrag. Nu weet ik dat ik ook andere ‘lesjes’ heb. Een van die lesjes is: balans. Ik moet meer balans in mijn leven krijgen met alles wat ik doe. Ik sla teveel door in alles, zowel positief als negatief. Doorzetten is mijn belangrijkste les maar die bestaat ook uit allerlei kleinere lesjes en daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Een tip: schrijf alles op wat je bij Francis hoort. Het helpt echt als je het even niet meer ziet zitten. Voor mij: ik ben blij dat ik bij hem terecht ben gekomen! Groeten,

Mira Badal

Beste Francis, Een week geleden ben ik bij jou geweest. Wat een bijzondere persoonlijkheid ben jij en met een aparte kracht! Het heeft mij heel goed gedaan, alsof ik in ” mijn wereld” terecht kwam. Dat is heel kort gezegd! Wel is het zo dat ik, door mijn verstopte oren, wel wat woorden heb gemist. Het is wel lastig maar ik wilde jou ook niet steeds onderbreken, om te herhalen. Zo kon ik ook beter genieten van de rust en warmte die jij uitstraalde.

Natalie Buna